Το Πάπιγκο είναι από τα πιο γραφικά χωριά του Ζαγορίου χτισμένο κάτω από τον επιβλητικό όγκο της Αστράκας (2436 μέτρα). Απέχει από τα Γιάννενα 62 χιλιόμετρα και βρίσκεται σε υψόμετρο 980 μέτρα. Περιλαμβάνει δύο συνοικισμούς το Μικρό και το Μεγάλο Πάπιγκο οι οποίοι έχουν χαρακτηριστεί προστατευόμενοι για τις φυσικές τους ομορφιές.

Ιστορικά ο οικισμός είναι γνωστός από το 14ο αιώνα, ενώ έγινε παγκοσμίως γνωστό όταν το 1988 έγινε εδώ η Σύνοδος των υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα σπίτια είναι πέτρινα, χτισμένα με την ιδιαίτερη ζαγορίσια αρχιτεκτονική, όπως επίσης και τα γραφικά δρομάκια, οι βρύσες, τα γεφύρια, οι εκκλησίες κλπ. που σε συνδυασμό με τη μοναδικότητα του φυσικού περιβάλλοντος δημιουργούν μία μαγική εικόνα, ευχάριστα πρωτόγνωρη για τον επισκέπτη. Το Πάπιγκο βρίσκεται στο κέντρο του Εθνικού Δρυμού Βίκου - Αώου, με την πλούσια πανίδα και χλωρίδα.

Στο Μεγάλο Πάπιγκο θα βρείτε για τη διαμονή σας τα ενοικιαζόμενα δωμάτια «Κονάκι», με εκπληκτική θέα προς την Αστράκα, όπου ο επισκέπτης θα απολαύσει αξεπέραστη φιλοξενία και άριστη εξυπηρέτηση σε οικογενειακή, φιλική ατμόσφαιρα.